batterilager scaled

Batterier med solceller och checkwatt

Första installationen av batterier är 10kW och upptar en golvyta på 20x70cm. Systemet kan byggas ut med fler solceller och batterier nästa år då ni fått ny grön teknik från skatteverket.

Stötta elnätet och få bra kompensation

Att köpa ett batteri för att ladda med solel eller när priset är lågt har länge varit en dålig ekonomisk investering. Men sedan tidigt 2023 finns ett samarbete mellan Svenska Kraftnät och en aggregator (ex checkwatt som vi samarbetar med) som betalar bra med pengar till dig som batteriägare. Baserat på data från 2020-2022 skulle 10 kW batteri ha gett i snitt 3750 kr/mån

Det finns en osäkerhet att ersättningen kommer minska när fler batterier ansluter sig till tjänsten. Men än så länge så ser det ut som en mycket bra investering med batterier.

Observera att grön teknik 50% inte medges om du har för avsikt att köpa batteri med Checkwatt eller annan motsvarande tjänst.

Vi rekommenderar primärt Checkwatt till dig som redan har batterier installerade.

checkwatt ekonomi

Jämför batterier

Länge har hybridväxelriktare varit begränsade till 10kW. 2023 lanseras de första större växelriktarna med större batterier (Growatt) och 2024 lanseras det fler. Även om många klarar sig på 10kW så kan det vara värt att kunna uppgradera till fler solceller eller batterier utan att behöva köpa en till växelriktare.

Observera att priserna är efter grön teknik och att syftet med investeringen i batterier ska vara att ladda batterierna med solel på dagen och konsumera den på kvällen.

Pixii är det ända batteriet som klarar FFR. Alltså ytterligare en stödtjänst utöver den vanliga FCR. Batteriet kan installeras utomhus eller inomhus då det har inbyggt element.

Flera av batterierna är säkert bra. Men vi har valt att bli duktiga på Growatt, Sigenstore och Pixii. (sen har vi en gammal kärlek för Huawei och Sungrow som kanske kommer åter)

jamfor-batterier-solceller-checkwatt
Järfälla Energi solceller skåne

Låter det för bra att vara sant?

Lär med på checkwatts hemsida och läs vad checkwatts kunder skriver på Facebook. Vi rekommenderar det här för att allt som hänt än så länge pekar på att det här är en riktigt bra investering. Men för allt som kan tänkas hända i framtiden så är det viktigt att du själv kan stå för beslutet.

Läs mer

Det krävs nästan inget för att ha ett batteri

Batteri och solceller för 129 000 kr Paket för dig som inte har solceller idag eller som vill utöka med fler solpaneler.8 st solpaneler, 20 kWh batteri installerat och klart, 129 000 kr
Batteri, 99 000 kr Till dig som redan har solceller så kompletterar du bara med batteri med tillhörande växelriktare.20 kWh batteri med växelriktare installerat och klart.
Pixii Home Pixii är ett norskt företag som varit en av de största på stora batterier. Nytt från april 2024 är Pixii Home som är deras första batteri för privatpersoner. Pixii sticker ut då batteriet kan installeras både inomhus och utomhus och att ha en lokal mätare för frekvens som möjliggör mer ersättning för dig varje månad och mer framtidssäkrat. Går att uppgradera från 10 till 20 kW.

Ovan priser är efter grön teknik och förutsätter att två personer i hushållet är berättigade grön teknik. Och Grön teknik på batterier gäller alltså för de som har för avsikt att öka sin egenkonsumption av solel. Primärt syfte får inte vara att låna ut batteriet till Checkwatt. Det är du som kund som tar ansvar för att ert hushåll och den investeringen som görs är berättigad grön teknik. Vi hjälper bara till med ansökan och reglerar det ekonomiskt med skatteverket förutsatt att allt blir godkänt.

Gratis rådgivning!